Şahıs Şirketleri E-Fatura Kullanabilir Mi?

2024-03-08T11:37:38

Artık hem bireyleri hem şirketleriilgilendiren her türlü hareketlilik dijitalleşiyor. Para transferleri elinizihiç nakit sürmeden gerçekleştirilebiliyor. Elbette belgelemeler de elektronikortama taşınmış durumda. Bu evrakların en başında akla geleni ise e-fatura.Klasik faturalama yöntemleri hem meşakkatli hem de takip etmesi emek isteyenbir uğraş. E-faturalar tüm bu işlemlerin yerini almak, çok daha hızlı veefektif çalışmalar yapılmasını sağlamak için piyasaya girmiş durumda. Pekikimler kullanabilir e-fatura yöntemini? Bir şahıs şirketi sahibiyseniz e-faturakullanmanız mümkün mü, avantajları neler olacaktır? Hepsi yazımızda.

E-Fatura Nedir?

E fatura yaptığınız alışveriş karşılığında hazırlanan elektronik fatura türüne denir. Bu sayede kâğıda basılı faturaların gerekliliği ortadan kalkmış olur. Aynı zamanda e-fatura kayıt kolaylığını da sağlamış olur. E-fatura kullanmak için işlem yapan tarafların ikisinin de e-fatura kullanıyor olması gerekir. Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığı ile özel sunucular yardımıyla faturalar iki tarafa da ulaştırılır. Eğer karşı taraf e-fatura kullanmayan bir işyeri veya gerçek kişi ise e-posta ya da cep telefonuna sms ile gönderilecek e-arşiv faturası yine sanal ortamda olacaktır ancak kâğıda basılarak da saklanabilir.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

E-Faturaya Kimler Geçebilir?

E-fatura kullanmaya geçiş için gerçek veya tüzel kişilik olmanız yeterlidir. Herhangi bir ciro alt sınırı da yoktur. Aslında hasılatı on milyon TL’nin üzerinde olan işletmelerin e-fatura kullanması zorunludur ama bu değerin altında ciroya sahip şirketler de dilerlerse e-fatura kullanımına geçmek için başvuruda bulunabilirler.

On binlerce işletme sahibinin tercih ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nda göndereceğiniz e fatura ve e arşiv faturalar için aylık 175/ yıllık 2100 kontöre kadar HEDİYE! Üstelik ücretsiz e-faturaya geçiş danışmanlığı ile yerinizden kalkmadan, 15 dakikadan daha az bir zamanda hızlı ve kolayca e-faturaya geçebilirsiniz. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz.

Logo İşbaşı e-fatura paket fiyatları için tıklayın.

Şahıs Şirketleri E-Fatura Kullanabilir mi?

Gerçek ve tüzel kişilerin içinde anonimve limited şirketler ile şahıs şirketleri de bulunur. Yani e-fatura kullanmakisteyen şahıs şirketlerinin önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Bu işlem içinKamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurmanız ve cüzi bir bedel ödemeniz yeterliolacaktır.

Faydaları Nedir?

E-faturaya geçmek ister küçük bir işletme olsun ister büyük bir şirket herkesin işine yarayacaktır. Öncelikle fatura kesmek için harcadığınız maliyeti azaltmış olursunuz. Tahsilat işlemleriniz hızlanır ve basılı faturaların karmaşasından kurtulmuş olursunuz. Fatura bilgilerini depolamanız kolaylaşır ve yanınızda telefon ya da tablet gibi bir elektronik cihazın olduğu her an fatura kesebilirsiniz. Kağıt israfının da önüne geçmiş olursunuz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

e-Fatura Keserken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fatura Nasıl Kesilir?
İade Faturası Nasıl Kesilir?
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez