Basit Gelir Gider Takibi Nasıl Yapılır?

2024-03-08T14:23:26

Bir işletmenin dikkate alması gereken ilk şey gelir gider takibini doğru ve düzenli yapmaktır. Karmaşık tablolar ve bilançolardan gözünüz korkmasın, şirketinizin sağlığı için bu işin titizlikle yapılması gerekiyor. Aslında temelde gelir gider takibi basitçe kasanıza giren ve çıkan miktarların farkında olup hesabınızı buna göre yapmanız demektir. Bu hesapların yapılmaması halinde geleceğe dair hedeflerinizi tutturmanız güçleşir. Belki de yasal sıkıntılar bile ortaya çıkabilir. Şirketinizin kazanç sağlamasını istiyorsanız gelir gider takibini en yalın ve anlaşılır haliyle tutmalı, giderlerinizi brüt kazancınızdan düşerek şirketinizin büyümesini izlemelisiniz.

Web Tabanlı Ön Muhasebe Programlarını Deneyin

Şirketinizin gelir giderini takip etmek mali müşavirinizin ya da muhasebecinizin görevi sanarsanız yanılgıya düşmüş olursunuz. İşletme sahiplerinizin bu işi bizzat ya da görevlendirdikleri bir kişi aracılığıyla yapmaları gerekmektedir. Bunun için işleri oldukça kolaylaştıran yöntemler olduğunu da unutmamak gerekir. Gelir gider takibi için birçok metot kullanılmaktadır. En başta eski usul defterlere dayanan tabloların elle doldurulması akla gelecektir. Kasa defterleri olarak da bilinen bu yöntem aslında günümüzde kullanılan birçok uygulama ve programın da temellerini atmış sayılır. Gelir gider tablolarınızı basit ve yalın tutmak içi ise web tabanlı ön muhasebe programlarını kullanmak oldukça verimlidir.

Siz de on binlerce kullanıcısı olan ön muhasebe programı Logo İşbaşı ile gelir gider takibinizi her yerden gerçekleştirebiliriz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de internet erişimi olan her yerden ön muhasebenizi takip edin!

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Giderlerinizi mutlaka kayıt altına alın

Gelir ve giderlerinizin takibini yaparak dönemsel kazançlarınızı kontrol edebilirsiniz. Böylece harcamalarınızı da planlayabilir ve giderlerinizi en aza indirmeyi başarabilirsiniz. Şirketinizin kazanç sağlaması ve büyümesi için bu ilkeleri daima göz önünde bulundurmanız çok önemlidir. Ayrıca bu çalışma sayesinde hangi iş kolunun ya da müşterinin maksimum kazanç sağladığını görebilirsiniz. Tahsilatlarınızın gecikip gecikmediğini, ödemelerinizin hangi tarihlerde ele geçecek para ile yapılacağını planlayabilir, gelecekte karşınıza çıkabilecek sıkıntıları ön görebilirsiniz.

Online Ön Muhasebe Programı Logo İşbaşı

Kolay anlaşılır arayüzlerle çalışan Logo İşbaşı sizleri istediğiniz ihtiyaçlarınız doğrultusunda yönlendirirken kullanabileceğiniz daha birçok başka özelliğini de önünüze sermiş olurlar. Ayrıca ofisinizdeki tek bir bilgisayarınıza bilgileri depolamaktansa web tabanlı bir sistemin serverlarına aktararak datanızın daha sağlıklı koruma sağlamış olursunuz. Böylece internete erişimizin olan her yerden erişim imkanı da yakalayabilirsiniz.

E-Fatura sistemleriyle tanışın

Faturaların elektronik ortamda oluşturulması sistemine e-fatura denmektedir. Kağıt baskısı yapmadan, alıcı ve satıcıya sanal ortamda iletilen e-faturalar hızlı ve kolay bir çalışma sistemi yaratırlar. Yakın gelecekte tüm işletmeler için zorunlu hale geleceği tahmin edilen bu sistemin kullanımı hızla artmaktadır. Maliyetten ve zamandan kar sağlayan e-faturalar, faturaların saklanmasını da kolaylaştırır. Sizin de e-fatura kullanıcıları arasına girmeniz şirketinizin büyümesine ve kazancının artmasına katkı sağlayacaktır. Logo İşbaşı’nın E Fatura ve e Arşiv Fatura paketi ile faturalarınızı saniyeler içerisinde müşterilerinize iletirsiniz.

Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği e fatura programı olan Logo İşbaşı’nı deneyin, binlerce işletme sahibi gibi siz de Ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığımız ile e-faturaya geçin ve internet erişimi olan her yerden e-fatura kesin.

14 Gün Ücretsiz Denemek İçin Tıklayın.

Bu yazımızı okuyanların ilgisini çeken diğer yazılarımızı siz de incelemek isterseniz aşağıda bulabilirsiniz;

Gelir Vergisi Nasıl Hesaplanır?
Gelir-Gider Tablosu Nasıl Hazırlanır?
Kira Gelir Vergisi Hesaplama Uygulaması Yayında!
14 gün ücretsiz deneyin
Logo İşbaşı kullanan on binlerce firma arasına katılın.
Kredi Kartı Gerekmez